Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

Katso neuvontaa tarjoavien asiantuntijoiden yhteystiedot tai jätä kysymys lomakkeella

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOADING...
kauppakamaritieto-avuksesi-1130x

KauppakamariTieto ammattilaisen avuksi

 

KauppakamariTieto sisältää ajantasaisen ja lakisääteisen tiedon palkanlaskennan ja työsuhteen, talouden ja verotuksen, juridiikan ja ulkomaankaupan alueilta. Teoksiin on koottu työssä tarvittava tieto usealta eri aihealueelta, ja teoksia päivitetään säännöllisesti. Käyttäjä saa tiedon asiamuutoksista suoraan sähköpostiinsa päivityksen mukana.

 

Ketkä KauppakamariTietoa käyttävät?

KauppakamariTietoa käyttävät muun muassa yrittäjät, talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon ammattilaiset sekä vientikaupan parissa työskentelevät ihmiset. Monet kirjanpitäjät ja palkanlaskijat käyttävät tuotetta päivittäin. Pienempien yritysten toimitusjohtajat seuraavat KauppakamariTiedon muutoksia ja huolehtivat siitä, että hoitavat työnsä vastuullisesti.

 

Mikä tekee KauppakamariTiedosta erityisen?

KauppakamariTieto on luotettava teoskokonaisuus, koska Helsingin seudun kauppakamarin omat talouden, verotuksen ja työsuhteen asiantuntijat seuraavat lainsäädäntöä jatkuvasti työssään, kokoavat ajantasaisen tiedon yhteen ja päivittävät teoksia.

Monet hakevat tietoa Googlesta, mutta internetistä poimittu ja myöhemmin vanhentuneeksi osoittautuva tieto saattaa aiheuttaa epäselvyyksiä ja taloudellisiakin seurauksia. Vaikka ”googlailu” ei tuottaisikaan peruuttamatonta vahinkoa, käyttäjä ei voi olla aina samalla tavalla varma tiedon oikeellisuudesta kuin jos hän käyttää asiantuntijapalvelua apunaan. Toki oikeaa ja ajantasaistakin tietoa verkosta löytyy, mutta se ei aina käy käden käänteessä, koska usein tietoa joudutaan etsimään monesta eri osoitteesta.

Vaikeaselkoisia lakitekstejä on pureskeltu auki ja höystetty käytännönläheisin esimerkein, jotta niitä on helppo soveltaa omaan työhön. Lisäksi KauppakamariTieto sisältää vielä kaksi säädöskokoelmaa, Työpaikan lait ja Yrityksen verolait, joista käyttäjä voi tarvittaessa käydä katsomassa, mitä tarkasteltavissa olevasta asiasta nimenomaisesti laissa sanotaan. Näin käyttäjän on kätevää vertailla teosten esimerkkejä omaan tapaukseen ja pohtia ratkaisua.
Jos jokin kohta tekstissä tuntuu käyttäjästä vaikealta, tarjolla on asiantuntijoiden puhelinneuvontaa jäsenille. Kysyä voi myös chatin tai viime vuonna avatun Vastauspankin kautta.

Mitä muuta hyödyllistä KauppakamariTiedossa on?

Päivittyvien teosten lisäksi KauppakamariTiedossa on myös asiantuntija-artikkeleita, jotka ovat kaikkien luettavissa. Jokainen voi tilata itselleen aihealueittain sopivat Tietokirjeet, joiden mukana lähetetään artikkelit ja muuta hyödyllistä aiheeseen liittyvää tietoa.
Lisäksi palvelusta löytyy Vastauspankki, josta löytyvät yleisimmät ja ajankohtaisimmat vastaukset muun muassa verotukseen, työsuhteisiin, palkanlaskentaan, vientikauppaan ja kirjanpitoon liittyviin kysymyksiin.

Kokonaisuutta täydentää vielä Ammattikirjasto, jossa julkaistaan sähköisessä muodossa Kauppakamarin Kustannuksen julkaisemat kirjat. Myös KauppakamariTiedon omien asiantuntijoiden kirjoittamat Käytännönläheisesti-sarjan teokset ovat luettavissa Ammattikirjastosta.

Viimeisimpänä uutuutena KauppakamariTietoon on lisätty blogi, joka sisältää hyödyllistä tietoa ajankohtaisista asioista. Voit tilata sähköpostiisi tiedon uusimpien bloggauksien ilmestymisestä.

KauppakamariTiedon teoksiin on tulossa vielä vuoden 2018 puolella Älykkäät asiakirjat, joiden avulla käyttäjä voi huolehtia siitä, että hänen solmimansa sopimukset ovat aina juridisesti päteviä.

Miten KauppakamariTieto sai alkunsa?

Teoskokonaisuuden juuret ulottuvat vuosikymmenten taakse, kun kauppakamarissa jo 1980-luvun alussa havaittiin, että usein neuvonnassa kysytyt ja jäsenyrityksiä askarruttaneet tiedot, olisi hyvä saada paketoitua yksiin kansiin. Tuotekehittelyssä piti huomioida se, että lainsäädäntö muuttuu koko ajan ja teoksen käyttäjälle piti saada muuttunut tieto mahdollisimman nopeasti.

Näistä lähtökohdista kehitettiin ensimmäinen versio Palkkakansiot®-sarjan tuotteista vastaamaan palkanlaskijoiden tarpeita. Nimi oli tuolloin Palkanlaskijan käyttötietoa. Tuolloin asiakkaat saivat kansioon vaihdettavat irtolehdet monta kertaa vuodessa. Painetut kansiot ovat yhä edelleen monien tyytyväisten käyttäjien käytössä. Ajan myötä teosten määrä lisääntyi, ja 2000-luvulle tultaessa teokset olivat saatavilla myös sähköisesti KauppakamariTiedosta.

Maailma ja lainsäädäntö muuttuvat, mutta KauppakamariTieto pysyy.

KauppakamariTiedon pitkä historia takaa sen, että teoksiin on seuloutunut olennaisin, tärkein ja verkon myötä entistä ajankohtaisempi tieto. Sen syntyyn ovat vaikuttaneet aina asiakkaiden tarpeet ja näiden työssään tarvitsema käytännönläheisyys. KauppakamariTietoa kehitetään jatkuvasti asiakkaiden toiveiden mukaan. Vuosien saatossa neuvontalakimiesten työ on nivoutunut osaksi päivittyviä teoksia, ja sitä työtä kauppakamarin asiantuntijat tekevät päivittäin.

Tutustu KauppakamariTietoon ja tilaa koekäyttötunnukset >>.

Lisää samasta aiheesta