Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

Katso neuvontaa tarjoavien asiantuntijoiden yhteystiedot tai jätä kysymys lomakkeella

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOADING...
Brexit_1130x400

Brexit ilman siirtymäaikaa - vaikutukset verotukseen

 

Tavarakauppa Suomen ja Iso-Britannian välillä

Iso-Britanniasta tulee EU:n ulkopuolinen valtio 30.3.2019 alkaen ja tavarakauppaan aletaan soveltaa samoja viennin ja maahantuonnin säännöksiä kuin muuhunkin kolmansien maiden väliseen kaupankäyntiin. Kaukomyynnin säännökset eivät enää sovellu tavaroiden kaupassa Iso-Britanniaan. Brexitin jälkeen tuonti ja vienti Iso-Britannian kanssa edellyttää yrityksiltä tulli-ilmoittamista sekä tunnistautumista eli EORI-tunnusta.

Palvelukauppa Suomen ja Iso-Britannian välillä

Palvelumyynti EU:n ulkopuolisiin eli kolmansiin maihin kuten Iso-Britanniaan verotetaan arvonlisäverolain myyntimaasäännösten mukaan. Jos palvelu on myyntimaasäännösten mukaan myyty EU:n ulkopuolella, myynnin arvonlisäverokohtelu täytyy aina selvittää siitä maasta, jossa palvelu on myyty.

VAT-tunnukset

Kauppakumppaneiden UK-alkuisia VAT-numeroita ei voi enää käyttää yhteisömyynneissä tai -hankinnoissa Iso-Britannian EU-eron jälkeen. ALV-tietojen tarkistuspalvelusta ei voi Brexitin jälkeen enää tarkistaa UK-alkuisia VAT-tunnuksia.

ALV-EU -palvelu

ALV-EU -palvelun kautta ei Brexitin jälkeen voi hakea palautuksia Iso-Britannian ostolaskuihin sisältyvästä arvonlisäverosta, jatkossa palautuksia on haettava suoraan Iso-Britannian veroviranomaisilta, ohjeet hakemiseen löytyvät www.gov.uk -sivuilta.

Arvonlisäveron erityisjärjestelmä (Mini One Stop Shop)

Myydessään kuluttajille EU:n ALV- erityisjärjestelmää (MOSS) käyttävä elinkeinonharjoittaja hoitaa tele-, lähetys- ja sähköisten palvelujen myyntien arvonlisäverotukseen liittyvät ilmoitus- ja maksuvelvoitteet keskitetysti yhden EU-maan kautta. Iso-Britannia ei enää 30.3.2019 alkaen ole mukana arvonlisäveron erityisjärjestelmässä.